Hej och välkommen!

Här finner du information om min verksamhet som översättare m.m samt utdrag ur publicerade arbeten och pågående projekt.

Here you will find information about me and my activities as a translator etc plus excerpts from published works and work in progress.

”Herrelösa hunden”, en legendarisk källarinrättning – kafé och kabaré – i Sankt Petersburg som utgjorde samlingspunkt för den ryska silverålderns ”herrelösa” diktare och intellektuella åren 1912 till 1915 (öppnade på nyårsafton 1911), bland dem Anna Achmatova, Nikolaj Gumiljov och Osip Mandelstam. Emblemet är utformat av den rysk-litauiske konstnären Mstislav Dobuzjinskij (Mstislavas Dobužinskis, 1875-1957).

”The Stray Dog”, a legendary basement establishment – café and cabaret – in St. Petersburg, that served as a meeting place for ”stray” writers and intellectuals of the so-called Silver Age between 1912 and 1915 (it opened on New Year’s Eve 1911), among them Anna Akhmatova, Nikolay Gumilyov, and Osip Mandelstam. The logo was created by the Russian-Lithuanian artist Mstislav Dobuzhinsky (Mstislavas Dobužinskis, 1875-1957).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s